Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Защо се стигна до изтичане на газ от цистерна на гарата в Борово?

18 декември 2020, 08:24 часа • 1663 прочитания

Трагедия, сравнявана с мащаба на тази в Хитрино, беше предотвратена снощи. Влакова композиция с 16 цистерни, транспортиращи пропан-бутан, е спряла на гара в община Борово - Русенска област, когато машинистът забелязва теч на газ - имало развит кран, както и скъсана пломба. Той веднага е подал сигнал и на мястото незабавно били изпратени екипи на полиция и пожарна. Всъщност главен инспектор, появил се на място, е направил много, за да няма трагедия - той е успял да затегне кранът.

"Бях си вкъщи и когато се случи този инцидент, получих сигнала", обясни в ефира на сутрешния блок на bTV главен инспектор Свилен Рачев. Докато пътувах до мястото поддържах постоянна комунация с екипа, който е на място. Научих, че е имало изтичане на газ от цистерна и последващите действия на колегите, каза инспекторът.

Той посочи, че е направил визуален оглед на място и е преценил, че може да се справи с проблема. Инспектор Рачев посочи, че течът на газ обаче не е бил толкова сериозен. "Видя се, че не е толкова сериозно изтичането на газа. За мен става дума за техническа грешка при затварянето на крана на цистерната. Точно такъв проблем през годините не съм имал", разказа инспектор Свилен Рачев и добави, че са бил взети всички възможни мерки, за да се предотврати по-сериозно развитие на ситуацията.

Хронологията на случилото се - в този материал.

Румен Скрински
Румен Скрински Отговорен редактор
Новините днес