Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Парамедици от Русе успешно завършиха квалификационен курс в УМБАЛ „Канев“

24 януари 2019, 18:11 часа • 3168 прочитания

Център за професионално обучение (ЦПО) към УМБАЛ „Канев“ АД в Русе връчи дипломи трета степен за професионална квалификация на първи випуск на обучени парамедици. Техният профил е „Транспортиране на пострадали и болни хора, оказване на първа помощ и асистиране в спешни отделения“.

Курсът продължи 13 месеца с теоретични и практически обучения с преподаватели  с дългогодишен опит и работещи в Университетска болница „Канев“ . Обучаваните бяха десет и на финала положиха два изпита по теория и практика. Професионалните свидетелства са съобразени с родното законодателство. Болницата ще организира нов курс по хуманната специалност, поради нарастващия интерес. Парамедикът оказва спешна помощ, която е необходима за първоначална оценка при поддържане на основните жизнени функции и осигуряване на транспорт до лечебното заведение.

Инж. Иван Иванов, директор административни дейности на УМБАЛ „Канев“, връчи дипломите по време на Съвета по здравни грижи на болницата, в присъствието на старшите медицински сестри, водили практическите занятия в курса.

Юрий Илиев
Юрий Илиев Отговорен редактор
Новините днес