Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Отдават под наем язовир до Тутракан за 10 години

09 май 2023, 07:15 часа • 4870 прочитания

Язовир с площ 27 декара в землището на Тутракан ще бъде отдаден под наем за срок от десет години. Предложението е на кмета д-р Димитър Стефанов, разгледано е от местния парламент на последното му заседание в края на април месец.

Язовирът се намира в местността „Антимовско ханче“ и е предназначен за производство на риба, спортен риболов, отдих, туризъм, отглеждане на водоплаващи птици и друга селскостопанска дейност.

През декември в община Тутракан е постъпило заявление от Константин Василев, с което той е заявил интерес към водната площ. 

Годишната наемна цена, определена от лицензиран оценител, е 870 лв. без ДДС. Обектът ще се отдаде чрез публичен търг с явно наддаване, който кметът трябва да проведе.

След направен подробен оглед е установено, че за възстановяването на съоръженията и въвеждането в експлоатация на язовира е необходимо той да се почисти от натрупаните наноси и блатна растителност, да се възстановят основният изпускател и преливника на язовирната стена, а също така да се редуцира филтрацията през тялото на язовирната стена и в обход на прилежащите ѝ съоръжения.

Още от региона:

Тутракан спечели проект "Звук и светлина" за туристическите си обекти

Тутракан отпразнува 145 години Свобода

Представиха книгата "Етнография на Тутракан"

Анита Чолакова
Анита Чолакова Отговорен редактор
Новините днес