Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Община Русе разкрива два центъра за социални услуги

26 март 2019, 15:05 часа • 7329 прочитания

Община Русе ще разкрие два центъра за социални услуги. Единият е за грижа за лица с психически разстройства, а другият за лица с различни форми на деменция.

На 26 март, в Заседателна зала на Община Русе, ръководителят на проект „Осигуряване на инфраструктура за социални услуги в общността за възрастни хора и хора с увреждания(съгласно Картата на резидентните услуги и Картата на услугите за подкрепа в общността) на територията на Община Русе“: център за грижа за лица с психични разстройства; център за грижа за лица с различни форми на деменция“ Надка Денева и директорът на дирекция „Здравни и социални дейности“ Катя Петрова разясниха следващите действия по неговото изпълнение.

Проектът предвижда да се обнови сградата на закрития Дом за деца, лишени от родителски грижи „Св. Димитър Басарбовски“ (ж.к. „Възраждане“, ул. „Доростол“ №108).

Ще се ремонтират: сградата, пристройките, оградата и ще се благоустрои дворното пространство. Помещенията ще бъдат изцяло обзаведени и приведени в среда, близка до семейната. Бюджетът на проекта, който е с продължителност 2 години, е в размер на 1 150 900 лв., от които 1 125 000 лв. - безвъзмездна финансова помощ и 25 900 лв. - собствен принос на Община Русе. Тридесет потребители ще се възползват от специализираните услуги.

 

Юрий Илиев
Юрий Илиев Отговорен редактор
Новините днес