Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Дневният център в село Ценово вече има свой автомобил

23 май 2019, 16:12 часа • 1401 прочитания

Дневният център за пълнолетни лица в Ценово вече разполага с лек автомобил. Връчвайки ключовете, кметът на общината д-р Петър Петров подчерта, че общинската администрация се отнася със специално внимание и грижи към хората в пенсионна възраст. „Закупуването на автомобила е поредното доказателство, че възрастните трябва да се чувстват като неразделна част от обществото, да поддържат социални контакти, да живеят пълноценно“, сподели д-р Петров. Досега социалната услуга се предлагаше единствено за жители от Ценово.

„Вече сме мобилни и ще можем да разширим периметъра си на действие. В годишната ни програма сме планирали да увеличим капацитета и постепенно ще обхванем всички населени места на общината, като до края н годината предвиждаме потребителите ни да се увеличат с близо 50%“, заяви ръководителката на центъра Румяна Иванова.

От основаването на Центъра преди пет години той се превърна в своеобразна институция за социална интеграция и е втори дом за възрастните мъже и жени. Всеки ден в залите на центъра се провеждат занимания по компютърна грамотност, трудотерапия и кулинарни възможности. Потребителите редовно участват в прояви и фестивали за хора с увреждания. Мъжете и жените в третата възраст с удоволствие участват в самодейния певчески състав. Жителите на Ценово са едни от редовните посетители на театралните постановки  и концерти в Русе и Търново, За възрастните хора се осигурява най-малко два пъти в годината и санаториално лечение в продължение на седмица в различни курорти и балнеоложки центрове.

Юрий Илиев
Юрий Илиев Отговорен редактор
Новините днес