Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Детският хокеен отбор на ЦСКА ще покаже умения на ледената пързалка в Русе

30 ноември 2018, 19:43 часа • 2800 прочитания

На новооткритата ледена пързалка в Русе на 1 декември от 10 часа ще гостува детския отбор по хокей на ЦСКА. Инициативата е част от програмата на RUSE ICE RINK и RUSE ICE FEST и се осъществява с подкрепата на Фондация „Русе – град на свободния дух“. Русенци и гостите на града ще наблюдават демонстративен мач, като подкрепят своя фаворит. След двубоя ентусиасти от публиката ще имат възможност да покажат своите умения за вкарване на шайба във врата.  

Хокейният ЦСКА е основан в началото на 50-те години на миналия век. През 1974 г. се построява пързалката на спортния комплекс „Червено знаме“. Там много поколения хокеисти са развили своя талант и са донесли шампионски титли в клубната витрина. След затварянето на комплекса в края на 80-те години, всички възрастови групи се местят да тренират и да играят в Зимния Дворец на спорта. 

След 10-годишно прекъсване, ЦСКА успя да възстанови своя спортен живот и от 2007 г. отново печели титли и купи. Хокеистите участват в Държавните първенства във всички възрастови групи и всеки сезон печелят шампионата с някои от отборите на Детско-юношеската школа. Приоритет на клуба е работата с деца.  Тренировъчния процес е съобразен с нивото и възрастта на участниците, а системата на подготовка е копирана от водещите страни в този спорт.

 

Юрий Илиев
Юрий Илиев Отговорен редактор
Новините днес