Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

555 пътни нарушения в Русе за 24 часа

03 април 2019, 13:45 часа • 3013 прочитания

В рамките на националната операция "24 часа скорост" за контрол на големия брой движещи се джигити със „светлинни“ скорости по пътищата, в района на Русе са установени 555 нарушения за превишаване на пределно допустимите километри. Със стационарни камери са засечени 41 нарушения, със СПУКС-триноги са установени 181 нарушения, а с мобилни камери на служебните автомобили са установени 333 нарушения.

Хванати са 7 шофьори, превишили скоростта с повече от 50 км/ч в населено място, както и 14 други нарушения на закона за движение по пътищата.

Констатирани са 2 случая на шофьори, карали пияни; един, който е управлявал автомобила си дрогиран; двама неправоспособни водачи; един с прекратена регистрация на автомобила и един без застраховка "Гражданска отговорност".

За капак на всички дисциплинарни мерки, предприети от КАТ и в края на 24-часовата акция се случи тежък пътен инцидент край разклона за военния завод "Дунарит", по пътя за село Николово. Трима души са пострадали след челен удар на два автомобила. Същите са приети в УМБАЛ "Канев" в Русе, с наранявания, но без опасност за живота.  

Юрий Илиев
Юрий Илиев Отговорен редактор
Новините днес