Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

(Почти) Ново място в София: Cava

16 октомври 2024, 15:16 часа • 612 прочитания

Средиземноморски полъх, домашен уют и бохемско безгрижие – така най-добре бихме описали атмосферата в Cava, едно от любимите ни заведения в София. Тук от години идваме за дългоочакван обяд с приятелка, романтична среща или просто, за да се насладим на мързелив следобед с тих джаз и чаша ароматно вино. А удобните маси, усмихнатият персонал и богатото меню са ни така добре познати, че ни карат да се чувстваме почти като у дома си.

И в случай, че се чудите защо твърдим, че Cava е ново място в София, ще ви отговорим веднага: за да отпразнува седмия си рожден ден, обичаното заведение ви очаква на познатата локация с обновено пространство и чисто ново сезонно меню. Интериорът е освежен с изненадващи детайли, цветовете и храната са различни, но духът на Cava си остава същият – цветен, искрен и винаги приветлив.

Менюто им за есен и зима 2024 г. е създадено така, че да носи уют и топлина дори през студените месеци. Ще откриете интригуващи предложения като печена тиква с бурата, кленов сироп и кедрови ядки, топла салата със зелена леща, броколи, карфиол, чушка, целина и лук с чеснов дресинг, както и свински котлет с пюре от земна ябълка, пикантен пепър сос, печен лук и ароматна мащерка. За десерт пък ще ви изкушат с чийзкейк с тиква, гарниран с крем Шантили и домашно сладко, крем страчатела с плодове и други.

А на онези от вас, които са в настроение за нещо по-леко, препоръчваме да не пропускате богатата селекция от тапаси в Cava. Сред фаворитите ни са брускетите с крехко патешко месо, сладко от кайсии и свежа мента, маринованите рибни късчета от сьомга, поднесени с пикантен сос и още кулинарни творения, които да споделите с добра компания и разбира се, чаша вино. В подбраната винена селекция ви очакват етикети от Стария и Новия свят, които перфектно допълват всяко ястие и гарантират безпирни разговори през цялата вечер.

В Cava всяко посещение се превръща в наслада за сетивата, а времето сякаш спира своя ход. Още с първата крачка тук сме толкова омагьосани от задушевната атмосфера, божествената кухня и разнообразието от вина, че вече планираме кога пак да ги посетим.

 

ул. “Петър Парчевич” 52

088 777 0027

Фейсбук страница

Лидия Найденова
Лидия Найденова Отговорен редактор
Новините днес