Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Закуските, които българинът най-често похапва

08 януари 2022, 07:14 часа

У нас най-уважавани си остават тестените изделия. Почти не познаваме човек, който да не е почитател на вкусните бабини тутманици, мекици, банички и други.

Днес ще ви споделим за онези закуски, които най-много биват ценени от българина.

Ето кои за най-похапваните закуски у нас:

• Банички;

Няма как съботното или неделно утро да мине без една тава баница или мини банички, които бързо да бъдат погълнати от малки и големи. Някои домакини приготвят печивото с домашни кори и отделят повече време за направата на закуската. Други обаче предпочитат да купят замразени банички, така че да си спестят бъркане на смес и сглобяване на закуската.

• Бюрек;

Бюрекът е вид баница, която се прави основно в съседката ни Турция. В тази баница се използва краве масло и по-голям брой яйца. Много домакинства я предпочитат, защото е по-сочна и по-вкусна.

Какво никога не трябва да ядем на закуска?

• Понички;

Тези пържени тестени вкусотии се харесват на малки и големи. Може д се гарнират с пудра захар на финала или да се похапват с шоколад, сладко, конфитюр и всякакви други добавки.

• Мекици;

Мекиците са поредната любима закуска. Домакините предпочитат сами да си приготвят тестото, защото така се получават много по-вкусни. Обикновено се гарнират със сирене.

• Тутманик;

Още една вкусна тестена закуска, която всеки българин уважава. Какво по-хубаво от това утрото да стартира с парче топъл тутманик и чаша айрян.

• Пържени филийки.

Тази закуска се приготвя много бързо и затова е успяла да се превърне в предпочитана. Подобно на мекиците, тя позволява да се похапва със сладка или солена добавка. Има не малко рецепти за пържени филийки – със златиста коричка отвън и с мека сърцевина.

Ако и вие сте почитатели на тестените изделия, не му мислете, а пригответе нещо вкусно за похапване, с което да изненадате цялото си семейство!

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес