Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Три любими десерта на българина

21 януари 2021, 08:40 часа

Едва ли има човек, който да устои на добър десерт. Сладкото удоволствие изкушава сетивата ни и събужда усещането за истинска радост. Кои са обаче трите любими десерта на българина.

3. Тиквеник – Коледата е невъзможна без този традиционен десерт. И дори и хора, които не са страстни почитатели на тиквата, се изкушават от него. Приготвянето му не отнема много усилия. Трябват ви кори, тиква, захар, орехи, канела и олио. Усетихте ли вече сладостта му?

2. Крем карамел – Това безспорно е  любимият десерт от нашето детство. Едва ли има човек, който да не помни този любим вкус, който баба му е приготвяла за празнични поводи. За да си го направите и вие са ви необходими яйца, прясно мляко, захар и ванилия. И ще получите най-мекия и уникален вкус, който ще погали сетивата ви.

1. Нейно величество Баклавата – Отново традиционно присъства на масите на българина за Коледа или Нова година. За да си я приготвите ви трябват точени кори, орехи, масло, брашно, захар, яйца, бакпулвер и вода. Най-обикновени продукти, които създават едно истинско кулинарно пиршество.

Вероника Чанева
Вероника Чанева Отговорен редактор
Новините днес