Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Свински ребърца с мед – рецептата, която подлуди цяла България

14 септември 2021, 11:06 часа

Кой не обича свински ребърца с мед? Това е едно от онези блюда, които те карат да си оближеш пръстите в буквалния и в преносния смисъл на думите. Те са повече от апетитни и веднъж започнали да ги похапваме, трудно ни е да спрем.

Разбира се, както всяко едно ястие, така и свинските ребърца с мед, си имат своите тънкости и специфики, пряко обвързани със самото им приготвяне. Ако искате крайният резултат да е феноменален, важно е да се придържате към прецизно селектираната рецепта.

Как се приготвят най-вкусните свински ребърца с мед

Най-вкусните свински ребърца с мед се приготвят с много любов, най-вече. Ако ви липсва настроение, по-добре не се заемайте с това. Всяка една домакиня знае, че желанието е в основата на вкусната гозба.

Ако ли обаче кипите от желание и се чудите къде да инвестирате цялата енергия, която имате в себе си, запрятайте ръкави и не губете повече време, защото след броени секунди ще узнаете рецептата за свински ребърца с мед, по които цяла България полудя.

Какви продукти ще са ви необходими за изпълнение на рецептата

Създадохме за вас списък с продукти, които трябва да имате под ръка, ако искате накрая да сте доволни не само от себе си, но и от вкуса, който сте постигнали.

Рецепта за пържени свински ребра - Апетитът идва с яденето

Ето ги и тях:

• 1.5 кг. свински ребра;

• 2 с.л. мед;

• 2 с.л. дижонска горчица;

• 4 с.л. зехтин;

• 2 с.л. соев сос;

• 1 ч.л. червен пипер;

• черен пипер;

• 1 к.л. кимион;

• 1 ч.л. суха мащерка;

• Сол.

Какви са основните стъпки в приготвянето на вкусните свински ребърца с мед

Всички съставки, с изключение на ребрата, се смесват в купа и се разбъркват добре. Това на практика е маринатата, с която ще овкусим основния продукт.

Заливаме с нея ребърцата и започваме да втриваме, така че да поемат те максимално много от подправките. За предпочитане е да престоят минимум два часа в хладилник. Това ще допринесе да са по-крехки и по-вкусни. Ако обаче не разполагате с това време, може да пропуснете тази стъпка.

Днешната вкусотия се пече в предварително загрята фурна на 200 градуса. Времето, което приготвянето им отнема, е приблизително 50 минути или докато месото не придобие апетитен загар.

След това можете да ги поднесете с каквато гарнитура пожелаете. Картофките соте се вписват великолепно добре към днешната кулинарна изненада.

Пригответе свинските ребърца с мед по този начин и сме сигурни, че ще останете истински очаровани от крайния резултат. А какъв вкус имат само?!

Да ви е сладко!

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес