Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

С този ТРИК лещата ще уври за 5 минути – пробвайте!

20 октомври 2021, 22:15 часа

Лещата е един изключително полезен продукт, който е добре да включваме в менюто си минимум веднъж в седмицата. Много от домакините, като че ли се въздържат от приготвяне на варивото, заради времето, което отнема този процес.

Сигурно помните как бабите и майките ни, когато правиха супа от леща, предпочитаха да я накиснат от предната вечер във вода, за да може да омекне и да се свари по-лесно. И въпреки това обаче готвенето отнемаше не по-малко от два часа.

12 любопитни факта за лещата

Ние ви предлагаме да не спирате да четете, защото след минути ще ви издадем най-лесния начин за готвене на тази богата на протеини и други полезни вещества храна.

Как да сварим леща за 5 минути

Забравете за досадното киснене и продължителното време, в което да сте около котлона.

Ето как се прави перфектната супа от леща:

Зеленчуците, които сте избрали да включите в супата, нарежете на ситно и запържете. След това долейте вода и ги оставете да заврат с нея. Лещата сложете в кухненския робот и я смелете, така че да се получи на прах. Добавете готовия прах към супата и оставете да къкри за известно време, докато не придаде нежна, гладка и гъста консистенция на ястието.

След това можете да добавите любимите си подправки и да сервирате на трапезата. Това е възможно най-лесното и бързо приготвяне на един от най-здравословните продукти, които е препоръчително да похапваме веднъж или два пъти в седмицата.

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес