Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Пържената риба няма да стане мазна и ще се топи в устата, ако направите това

05 юли 2023, 17:23 часа

Пържената риба може да се превърне в истински кулинарен шедьовър, ако се научите да я приготвяте по начина, по който го правят в скъпите ресторанти.

Често домакините пропускат някои важни детайли при пърженето на риба. В резултат на това тя става изключително мазен поради факта, че абсорбира активно олиото по време на пържене. Въпреки това, с помощта на един трик, това може да бъде коригирано.

Лекар: Тази риба е вредна за ставите

Тайната на пържената риба, която се топи в устата

За да може пържената да не прекалено мазна, но същевременно с това да стане невероятно вкусна и да се топи в устата, важно е да извършите едно просто действие, преди да я сложите в тигана. Първо оваляйте рибата в брашно. След като премахнете излишното брашно от нея, ще трябва да я панирате в специална смес.

В купа смесете четири супени лъжици царевично нишесте с две супени лъжици бакпулвер. Добавете сол и подправки, ако е необходимо. Добавете няколко лъжици негазирана минерална вода, както и чаша бира (цветът на напитката няма значение) и смесваме тестото.

Преди пържене панирайте рибата в тази смес. Ще останете изненадани от резултата - рибата няма да е прекалено мазна, но същевременно с това ще е невероятно вкусна и ще се топи в устата.

Лекар: Тази евтина риба е дори по-полезна от сьомгата

 

Таня Станоева
Таня Станоева Отговорен редактор
Новините днес