Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ореховки без брашно - уникална вкусотия

21 февруари 2024, 19:26 часа

Ореховките са традиционни сладкиши, които винаги ни носят уют и топлина. Днешните ореховки обаче са различни. Рецептата е без брашно, като тя е лесна за приготвяне и не изисква много време в кухнята. Ако искате да изненадате своите близки с нещо ново и вълнуващо, тази рецепта е перфектният избор.

Вкусни домашни ореховки

Как да си направим вкусни ореховки без брашно?

Необходими продукти

  • 3 белтъка
  • 200 г орехи
  • 1 ч.ч. пудра захар
  • 1 пакетче нишесте
  • 1 щипка сол
  • 1 ч.л. бакпулвер

Начин на приготвяне

Нарежете орехите на ситно: Използвайте чопър или кухненски робот, за да получите равномерно нарязани орехи.

орехи

Разбийте белтъците: В купа разбийте белтъците добре на пяна, използвайки миксер.

Добавяйте пудрата захар постепенно: Докато продължавате да разбивате белтъците, добавяйте пудрата захар постепенно и на части. Този процес ще осигури хомогенизация на сместа.

Добавете нишестето: Постепенно добавете нишестето, докато продължавате да разбивате с миксера. Можете да изберете ванилия, шоколад или друг вид нишесте по ваш вкус. При нужда, добавете още 1-2 пакета.

Добавете орехите и бакпулвера: Разбъркайте добре, като добавите нарязаните орехи и бакпулвера.

Домашни ореховки: ТОП рецепта

Оформете бисквити и печете: Загрейте фурната на 180 градуса. Върху хартия за печене на подходяща тава, сложете по 1 с.л. смес за всяка ореховка. Оставете достатъчно разстояние, тъй като сместа ще се разтели при печенето. Печете до лека коричка на ореховките.

Трик: Ако сместата ви се струва твърде течна за формиране на кръгли бисквити, може да излеете цялата смес в тавата и след печенето да нарежете готовите "бисквити" на квадрати, наподобяващи баклава.

Ореховките без брашно са идеални за всеки, който обича орехов вкус, но търси нещо ново и различно. Следвайки простата рецепта, ще създадете уникални ореховки, които съчетават хрупкава обвивка и мека текстура. Опитайте ги и се насладете на удоволствието от този изискан десерт.

Добър апетит!

Денис Витанов
Денис Витанов Отговорен редактор
Новините днес