Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Неустоима рецепта за агнешки котлети, която да опитате за празниците

21 април 2022, 18:50 часа

Празниците идват с пълна сила и ако все още нямате идея за вкусна рецепта, която да приготвите ние сме насреща, за да ви дадем идеи. В тази статия ще представим една чудесна рецепта за агнешки котлети, която ще ви накара да си оближете пръстите. Добрата новина е, че никак не е сложна за приготвяне. Просто трябва да следвате инструкциите и всичко ще стане супер вкусно. 

Продуктите, които ви трябват, са следните: 

Агнешки котлети - според броя на порциите, които ще сервирате. Традиционно в порция са два или три котлета; 

Яйце

Олио

Масло 

Бейби картофки 

Магданоз

Грах

Зелена салата по избор

Как се приготвят агнешките котлети?

Ще видите, че основната част от тази рецепта е крайната декорация, а не толкова философията на приготвянето. Преди да започнете трябва да начукате агнешките котлети добре, за да ги изтъните. Посолете ги на вкус и ги оставете за около 30-40 минути. След това счупете яйцето, разбийте го и потопете всеки един от котлетите в него. Докато котлетите се пържат можете да сложите бейби картофите и граха да се варят в отделни тенджери. След като са готови отцедете водата и пуснете малки парченца месо при горещите картофи и грах, за да се разтопят докато бъркате внимателно. 

Изпържете ги в предварително загрято горещо олио докато станат червени. Наредете ги в голяма чиния с хартиена кърпа, за да се отцедят от мазнината. Докато това се случва нарежете зелена салата, която да приготвите за гарнитура. Във всяка чиния сложете предвидените брой котлети и гарнирайте със зелена салата, малко от картофите и малко от граха. Може да поръсите всичко със ситно нарязан магданоз. 

Иван Иванов
Иван Иванов Отговорен редактор
Новините днес