Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Млечната баница от стар козунак, която се получава УНИКАЛНО

21 април 2022, 08:16 часа

Знаете, че след Великденските празници козунаците, които остават, са твърде много и е невъзможно да ги похапнем, докато са все още меки и вкусни. Ако не сте привърженици на това да изхвърляте храна в кофата с отпадъци, трябва да мислите креативно и да готвите с въображение.

Ще ви издадем една безкрайно сполучлива рецепта за млечна баница със стари козунаци. Не забравяйте да я приготвите след великденските празници. Получава се много вкусна.

Ето и какви продукти са ви нужни:

• прясно мляко - 600 мл;

• яйца - 4 броя;

• ванилия - 1 брой;

• козунак - 1/2 стар (сух);

• кафява захар - 2 с.л.

Начин на приготвяне:

Разбийте яйцата в дълбока купа и ги смесете заедно със захарта, прясното мляко и ванилията. Вземете си тавичка за печене и покрийте дъното и с накъсани парчета остарял козунак. След това го залейте със сместа, която вече сте приготвили.

Добавките, които задължително да сложим на козунака, ако искаме да се получи перфектен

Сладката баница се пече в предварително загрята фурна на 190 градуса до готовност. Когато извадите тавата от фурната, оставете да се охлади. След това може да поръсите с пудра захар.

Млечната баница от стари козунаци е наистина много вкусна и се приготвя за нула време. Опитайте я и няма да останете разочаровани от вкуса й!

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес