Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Коледни скалички

21 декември 2013, 13:47 часа

Необходими продукти:

250 грама обикновени бисквити

100 грама краве масло

2 яйца

3 супени лъжици какао

½ чаена чаша захар

2 супени лъжици стафиди

20 мл ром

Начин на приготвяне:

Първата стъпка от рецептата за скалички е подготовката на продуктите. Залейте стафидите с рома, за да се напоят и да придобият аромат. Маслото разтопете на водна баня.

Натрошете бисквитите на дребни парчета, като най-лесно това може да направите в хаванче. Важно е бисквитите да не са смлени, а да останат на парченца.

Отцеждате стафидите и добавяте към тях всички съставки. Разбърквате добре кашата, за да се разпределят съставките. Тестото за скалички не трябва да става гладко, а да се чувстват парченцата бисквити. С ръце оформяте скаличките с желаната от вас големина и ги слагате за няколко минути в хладилника, за да стегнат.

Украсата за скаличките е въпрос на вкус, време и налични продукти. Ако нямате време може да оваляте скаличките в пудра захар, или в кафява захар.

Може да украсите скаличките с бяла глазура от пудра захар и белтъци и да ги поръсите с шарени захарни пръчици, както са приготвени скаличките на снимките. Друга ефектна и вкусна глазура е глазура от разтопен на водна баня шоколад.

Готовите скалички съхранявате в хладилник.

Източник: supichka.com

Виктория Пенева
Виктория Пенева Отговорен редактор
Новините днес