Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Как да не се пресече застройката на супата?

14 декември 2023, 08:20 часа

Супата е сред най-полезните вкусотии, които може да поднесете на семейната трапеза през зимата. Тя сгрява тялото, доставя витамини и минерали, така ценни за здравето и така липсващи ни в студените дни, благодарение на богатото си съдържание на зеленчуци, позволява ни да останем хидратирани в сезона, в който приемът на вода обикновено е в неадекватни количества. Горещата супа, особено пилешката, се счита за цяр и народен лек при настинки и грип, а зеленчуковата се слави с мощните си антиоксидантни свойства.

За да е по-вкусна и полезна, добавяме подправки и билки, а някои домакини и застройка. Проблемът със застройката е, че тя може да се пресече и да съсипе резултата от труда ви. Ето защо е избягвана от неопитните начинаещи в кухнята, а от това губи и вкусът на супата. За да не се страхувате от нея, вижте как да не се пресече застройката на супата.

Как да не се пресече застройката на супата?

Още: Коя е най-добрата застройка за супа топчета?

Най-честата причина за пресичането на застройката е разликата в температурата между застройката и супата. Ако добавите студена застройка, каквато е в огромен процент от случаите, във врящата супа, тя неминуемо ще се пресече. Вероятно е времеемко да чакате супата да изстине, за да я застроите и после пак да я върнете на котлона. Подобно решение ще ви спаси от пресичането и е отговор на въпроса как да не се пресече застройката на супата, но е ненужна загуба на време. Има и по-лесен и бърз начин – уеднаквяване на температурите на застройката и супата. За да не се пресече супата, застройката също трябва да е гореща, а това може лесно да стане по следния начин:

  • Когато е готова застройката, докато супата ври, вземете малко количество – черпак от врящата вкусотия и го сипете бавно и с бъркане в съда със застройката.
  • Сипете още малко супа, докато застройката също стане гореща.
  • Сега температурата на застройката и супата не се различават драстично и може да пристъпите към застройването. То също трябва да бъде направено бавно и с бъркане. Бавно изсипвайте застройката във врящата супа, като бъркате непрекъснато. Оставете да поври за минутки.

Готови сте. Това е всичко, което ще ви помогне да не се страхувате от застройката на супата и да се насладите на ползите и вкусовите качества, които добавя към полезната благодат за зимата – супата ви.

Ето как професионалните готвачи приготвят застройката на супата

Валентина Атанасова
Валентина Атанасова Отговорен редактор
Новините днес