Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Как да направите неустоима черешова торта?

03 август 2022, 14:28 часа

В следващите редове ще ви покажем как да направите вкусна черешова торта у дома. За целта трябва да се снабдите с малко търпение, защото рецептата изисква да си поиграете и е по-сложна от обикновените, но си струва усилията. Ще се убедите още на първата хапка! 

Продукти, които ни трябват:

Двеста грама бяло брашно 

Петдесет грама краве масло 

Три яйца

75 грама бяла захар

Едно пакетче бакпулвер

Една с.л. ром 

Две к.ч. прясно мляко

Половин килограм череши 

1/4 килограм пудра захар (за сиропа)

Половин литър вода (за сиропа)

Торта за 5 минути! По-вкусно нещо не сте опитвали

Как се приготвя тортата?

Измийте черешите и махнете костилките им. Нека остане само плода. Сварете захарен сироп на котлона от водата и пудрата захар. След това сварете черешите в него за десетина минути. След това ги извадете и ги отцедете добре. 

Смесете брашното с бакпулвера и ги пресейте заедно. След това разтопете маслото и го добавете при брашното и бакпулвера заедно с яйцата и бялата захар. Разбийте сместа и добавете лъжицата ром, а след това сложете и млякото. Може да сложите под две кафени чашки - целта е да се получи меко тесто. Сложете черешите, объркайте добре и сложете тестото във форма за козунак, която сте намазали с масло. Печете на умерена фурна (около 180 градуса) докато стане готово. Може да сервирате с вкусен ванилов или черешов сладолед. 

Приятен апетит!

Иван Иванов
Иван Иванов Отговорен редактор
Новините днес