Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Икономични,но уникално вкусни шницели с кайма

06 декември 2023, 19:51 часа

Когато не искате да губите много време в готвене, но пък искате нещо наистина вкусно, направете тази риципта за шницел с кайма, който се приготвя за около десетина минути. Получават се доста като количество с много малко продукти. Отвътре се запазват крехки, нежни, а отвън много хрупкави и вкусни. 

Рецепта за икономични шницели

СОЧЕН свински шницел: Специалитет на деня

Съставки:

  • 1 кг. мляно месо от свинска плешка
  • 1 с.л. червен пипер (пушен)
  • 2 с.л. ронена чубрица
  • 1 ч.л. сол
  • 4 бр. яйца
  • 1 ч.ч. кисело мляко от 200 мл.
  • 280 гр. бяло брашно

кайма

Начин на приготвяне

Овкусяване на каймата: Започнете с овкусяването на каймата. Към един килограм мляно месо добавете червения пипер, ронената чубрица и солта. Разбъркайте добре подправките в месото, така че да се овкуси равномерно.

Приготвяне на сместа: В друга купа разбийте яйцата с киселото мляко. Към тях добавете и брашното. Разбъркайте сместа до хомогенна консистенция.

Смесване на съставките: Постепенно добавете приготвената смес от яйца, кисело мляко и брашно към овкусената кайма. Разбъркайте добре, докато получите хомогенна смес.

Формиране на шницелите: Оформете шницелите с ръце, като взимате по малко количество от сместа и го оформяте в плоски шницели.

Класическа рецепта за виенски шницел: Насладете се!

Пържене на шницелите: Загрейте малко масло в тиган и пържете шницелите от двете страни до златисто кафяв цвят.

Извадете ги внимателно и сервирайте с резани лимони. 

Тази рецепта за икономични шницели с кайма е не само бърза и лесна за приготвяне, но и осигурява удоволствие за всички членове на семейството. С малко продукти и минимално време в кухнята, вие можете да се насладите на изключително вкусни шницели, които ще направят вашия обяд или вечеря незабравими. Не забравяйте лимоните - те придават необходимата киселинка и завършват перфектно това ястие. 

Денис Витанов
Денис Витанов Отговорен редактор
Новините днес