Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Идея за обяд: Вкусни и бързи салати за Коледните пости

21 ноември 2020, 11:00 часа

Ако спазвате коледните пости, вероятно се чудите как да разнообразите менюто си. Ще се спрем на няколко варианта, сред които със сигурност ще откриете любимата си салата.

Салата с варени картофи

Тя е най-лесната и може би най-любимата на всички. Трябват ви купичка сварени картофи, глава лук и малко магданоз. Може да импровизирате като заместите магданоза с копър, например.

ГОТВИМ КАРТОФИТЕ ГРЕШНО - ЕТО КАК Е ПРАВИЛНО

Салата с бял боб

Тя също е изключително лесна за приготвяне с тази разлика, че е необходимо малко повече време за варенето на боба. След като е готов, прецедете го през гевгир и след това го овкусете с олио и оцет на вкус. Прибавете щипка сол и глава нарязан лук (за предпочитане червен).

Салата от печени чушки

Може да използвате печени червени чушки от консерва. Добавете нарязан на ситно лук или праз и няколко стръкчета магданоз.

Салата от алабаш

Препоръчваме за нейното приготвяне да използвате равни количества алабаш и моркови. Зеленчуците се настъргват на едно ренде. Добавете няколко маслини към тях. Овкусете с олио, оцет и сол на вкус. Може да добавите и щипка захар.

Салата от ряпа

Ряпата се настъргва. Комбинира се добре с копър, магданоз и девисил.

Салата от червено цвекло

Цвеклото се почиства и настъргва на едро ренде. Добавят се настъргани моркови. Салатата се овкусява според вкусовите предпочитания.

Гъбен хайвер

За приготвянето му са необходими 100 грама сушени гъби, които предварително се сваряват. Към тях се добавят 2-3 лъжици олио, половин чаена лъжичка оцет, скилидка чесън, четвърт глава лук и щипка сол. Всичко това се пасира в блендер.

Зелена салата със скариди

Необходима е една свежа маруля, връзка зелен лук, няколко репички, една краставица и предварително сварени скариди. Нарежете зеленчуците и добавете скаридите към тях. Овкусете според вкусовите си предпочитания.

Салата с бейби спанак и варена киноа

Накъсайте предварително измитите листчета на бейби спанака. Прибавете сварената киноа. Може да добавите и няколко стръка зелен лук. Овкусете със зехтин, лимонов сок и малко сол.

Таня Станоева
Таня Станоева Отговорен редактор
Новините днес