Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Хитовата рецепта за домашна майонеза

20 август 2021, 18:44 часа

Майонезата е един от на-любимите сосове за малки и големи. С нея можем да гарнираме редица ястия, както и да я използваме при направата на вкусни сандвичи, тостери, бургери и каквото още се сетите.

Домашната майонеза е в пъти по-ароматна, плътна и вкусна от онази, която се продава по магазините.

Обикновено приготвянето на популярния сос не отнема повече от няколко минути. Всичко се случва лесно и бързо, без да е нужно да чакате да престои в хладилник, преди да я похапнете.

Днес ще ви издадем една страхотна рецепта за най-вкусната майонеза. Можете още сега да я направите и да знаете, че в хладилника ви очаква буркан, пълен до горе с тази вкусотия.

Ето и какви продукти ще са ви нужни:

• 400 мл. олио

• 1 с.л лимонов сок

• 2 бр. яйца

• 2 щипки сол

Начин на приготвяне:

Задължително е предварително да си приготвите съда, тъй като той е фундамент при направата на соса. Трябва да бъде висок и тесен. В него изсипете олиото и яйцата и овкусете със сол и лимонов сок.

Да не забравим да вмъкнем, че едно от най-важните неща е яйцата да са със стайна температура. В противен случай не е сигурно, че вкусът ще е такъв, за какъвто говорим, както и самата консистенция.

Най-здравословната майонеза, готова за секунди

Пуснете пасатора на възможно най-високата скорост и го потопете на дъното. Разбивайте така в продължение на минута – две и след това започнете да изтегляте нагоре.

Консистенцията ще е невероятно пухкава. Това е майонезата, на която човек трудно може да устои.

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес