Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Грижа за кожата на лицето - най-добрите домашни рецепти

12 февруари 2022, 19:15 часа

За да блеснете с младост и красота, не е необходимо да купувате скъпа козметика и известни актуални продукти. Домашната грижа за кожата на лицето по никакъв начин не отстъпва на „магазинната“, а може дори и да я надминава. По-долу можете да намерите прости универсални рецепти за домашно приготвени продукти за грижа за кожата на лицето. Те са подходящи са за всяка кожа, всякакъв тип. Използвайте ги, за да съхраните своето здраве, и винаги бъдете красиви.

Скраб от ягода

Смесете ягоди с мляко на прах в съотношение 3: 1, добавете етерични масла от мандарина и лайка.

Маска с ориз

Смелете ориз в кафемелачка. Към полученото оризово брашно добавете течен мед и заквасена сметана, така че да се получи гъста каша.

Маска за кожата, около очите

Вземете три картофа и минете на ситно ренде, добавете заквасена сметана и брашно за плътност.

Тоник от краставици

Нарежете прясна краставица на квадрати, за да получите около 4 супени лъжици течност. Добавете към него 4 с.л. мляко, варете 3 минути и прецеждайте.

Лосион от градински чай

2 супени лъжици сух градински чай налейте чаша вряла вода, настоявайте 2 часа, филтрирайте, добавете лъжица мед. Разбъркайте всичко старателно и поставете в хладилник. Съхранявайте в хладилник.

Крем от лайка

Смелете 50 г маргарин с два жълтъка. Добавете 2 супени лъжици зехтин и запарка от лайка. Как да направите инфузия от лайка, прочетете от опаковката на самия чай пакетчета.

Кремообразен гомаж

Разбийте 20 мл тежка сметана с 5 г пектин, смесете всичко с 50 г кокосово мляко. Нанесете гомажа, върху лицето, поръсваме го с какао на прах и го разточваме по масажните линии.

Козметичен тоник с масло

3 супени лъжици цветя от лилав или бял ирис се залива с 200 г рафинирано растително масло. Затваряме всичко с капак и го поставяме на тъмно място за две седмици.

Почистващо мляко

2 супени лъжици листа от мента, смесете с 2 с.л. цветя от офика (самодивско дърво) и лайка (общо 6 супени лъжици). Добавете към тях 1 чаена лъжичка нарязана лимонова кора, залейте всичко с половин литър вряла вода и гответе на слаб огън за половин час. Остава да се прецеди, да се охлади, да се добавят 2 супени лъжици чл. глицерин и една чаена лъжичка чист спирт.

Екатерина Георгиева
Екатерина Георгиева Отговорен редактор
Новините днес