Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ето това е любимата баница на всяка баба

03 март 2022, 16:07 часа

Бабините печива нямат равни на себе си. Те винаги се получават изумително вкусни, пухкави и с наситен аромат. Когато баба приготвя баница, цялата къща се умирисва на това тестено изделие.

В днешната статия ще ви споделим рецептата за чудната бабина баничка, която още сега да си приготвите у дома.

Ето и какви са съставките й:

• яйца – 2 бр.;

• кисело мляко – 1 ч. ч.;

• сирене – 1 ч. ч. натрошено;

• олио – 0, 5 ч. ч.;

• оцет – 2 с.л.;

• сода бикарбонат – 1 ч.л. равна;

• брашно – 2 ч. ч. предварително пресято.

Начин на приготвяне:

Направата на баницата, любима на всяка една баба, не е обвързано с кой знае какви специфики. Нужно е само да следвате стриктно стъпките и пропорциите на продуктите от списъка. Ако сте последователни, перфектният краен резултат ви е гарантиран.

Баба винаги прави това, когато извади тавата с баница от фурната и тя става двойно по-пухкава

Започнете с разбиването на яйцата в купата. В друг съд смесете киселото мляко, содата и оцета. Тази смес се бърка и се оставя да шупне. След малко я добавете към яйцата и след това прибавете и брашното в купата, като непрестанно бъркате. Добавете олиото и натрошеното сирене.

Подгответе си тавичка, покрита с хартия за печене или намазана с олио. Изсипете сместа в нея и поставете в предварително загрята фурна на 180 – 200 градуса. Когато баничката хване златиста коричка, значи е време да я извадите от фурната, да я завиете с кърпа и да я оставите да си почине за 15 минути.

След това разрежете на парчета и сервирайте на трапезата.

Това е една невероятно вкусна баница, която всяка баба приготвя. Тя е мързелива, не се нуждае от много продукти и винаги се получава ненадминато вкусна. Време е и вие да я приготвите у дома и да зарадвате с нея цялото си семейство!

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес