Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ето така се приготвя БИО масло за 5 минути

14 октомври 2021, 10:08 часа

Маслото е много ценен продукт, който всеки трябва да консумира. Въпросът е в това, че по-голямата част от продуктите, които можем да си купим от магазина, не са здравословни, тъй като в тях присъства пастьоризирано мляко, а дори и палмово масло, за което всички знаем, че е много вредно за организма на човек. Знаете ли обаче, че не е никак трудно да си направите сами органично масло?

Как сами да си направим био масло за 5 минути и с 2 продукта?

Продукти, които трябва да имате:

• 2 ч.ч. органична пълномаслена сметана;

• Сол на вкус.

Как се приготвя био масло за 5 минути?

Органичната сметаната се обработва в продължение на 10 минути, с помощта на кухненски робот. В началото ще видите, че тя се превръща в обикновена бита сметана. Когато обаче продължите да обработвате, консистенцията постепенно ще започне да става зърнеста, разпадайки се на масло и течност.

В този момент трябва да премахнете маслото от течността. С помощта на лъжица оберете масления продукт от стените на купата и поставете в чиста такава.

Кое е по-добре да хапвате - масло или маргарин?

Сега идва ред на гевгира. С него ще можете да отделите и останалото количество течност, така че да се получи добра консистенция на био маслото.

Готовият продукт трябва да се изплакне под течаща вода и да се обръща с лъжица от всички страни, докато водата не се избистри напълно.

Чистото масло продължава да се бие с лъжица, за да се премахне водата от измиването му.

Изберете подходящ съд, в който да го съхранявате. За предпочитане е да бъде стъклен буркан или кутия с капак. Това био масло, което сами сте си направили, позволява да бъде съхранявано в хладилник, в продължение на няколко месеца.

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес