Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ето така се правят НАЙ-вкусните крутони

04 март 2022, 14:25 часа

Направата на крутони не е никак сложна. Ако обичате да ги добавяте към крем супи или салати, за предпочитане е сами да си ги приготвите у дома, вместо това да купувате готови от магазина.

Ще споделим с вас как в няколко лесни стъпки може да се сдобиете с купа хрупкави и перфектно подправени кубчета хляб.

Как лесно да си приготвим крутони у дома?

Крутони можете да си направите от всякакъв вид хляб, няма значение дали е бял, пълнозърнест или друг. Единственото условие е да не е покрит с мухъл.

Салата от боб и крутони

Филийките хляб се нарязват на малки квадратчета, прехвърлят се в тава, като предварително сте я покрили с хартия за печене. След това се напръскват със зехтин или олио. В случай, че спазвате някакъв хранителен режим, може да пропуснете мазнината.

За да се получат несравнимо хрупкави, фурната трябва да е предварително загрята. В противен случай няма как да постигнете подобен краен резултат.

Пет минути, след като вкарате тавата, изключете фурната и продължете да държите крутоните вътре, докато не изстине.

Що се отнася до самите подправки, можете да овкусите кубчетата хляб по ваш избор, в зависимост от това какво сте решили да гарнирате с тях.

Желателно е да не пропускате солта, червения пипер и щипка чесън на прах. Чесънът изключително много подсилва вкуса на крутоните.

Разбира се, може да експериментирате и с много други подправки, въпрос на вкус.

Побързайте да си приготвите домашни крутони, с които да гарнирате ароматни супи, салати или да ги похапвате самостоятелно, докато гледате любимия си филм!

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес