Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ето каква е тайната на перфектното тесто за ПИЦА

10 февруари 2022, 11:12 часа

От край време се знае, че ако едно тесто се прави с мая, то се получава много по-вкусно и пухкаво. Това важи с пълна сила за тестото, от което приготвяме пици.

За да си приготвите перфектната основа на вашата пица, ще са ви необходими 4 чаени чаши брашно, 1 супена лъжица захар, 4 супени лъжици олио, 1 яйце, 20 грама мая, половин чаена лъжичка сол, 1 чаена чаша прясно мляко.

Пригответе си дълбок съд, в който да излеете затопленото мляко и след това натрошавате маята. Добавяте сол, захар, яйце и брашното, което преди това сте пресели. Бъркате няколко минути, докато не се получи еднородна смес. Ако е нужно, може да долеете още малко прясно мляко.

Как правилно да размразявате бутер тесто

Едва накрая се добавя затоплено масло или олио, зависи каква мазнина сте решили да използвате. Съдът затваряте с капак и оставяте на топло място, за да може по-лесно да втаса. След около два часа се върнете обратно към тестото. Добре е да го притиснете леко, за да може да слегне. Отново слагате капак и го оставяте за още един час. След това вече може да го поръсите с брашно и да започнете да оформяте кръгове за пици, които да гарнирате по ваш избор.

Това е тайната на перфектното тесто за пици. Задължително го опитайте и ще останете очаровани от крайния резултат. Получава се перфектната основа – мека, пухкава и въздушна. Продуктите, които сте избрали да използвате, ще потъват като в облак.

Пригответе го и ще сте много доволни накрая!

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес