Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Цялото семейство го обича - това е перфектното Руло Стефани

12 август 2021, 08:51 часа

Руло Стефани е ястие, което е подходящо както за обедното ви меню, така и за вкусна вечеря. Българите много го обичаме и винаги сме готови да го похапнем с удоволствие. Но е от изключителна важност по каква рецепта ще го подготвим, за да е вкусно и засищащо.

Ястието се прави от кайма - може да е смес от свинска, телешка, говежда, примесена с подправки. Плънката се пече във фурната.

След като се омеси каймата заедно с подправките от чубрица, сол, кимион и пипер, към нея се добавят яйце и накиснато хлебче. Може да се прибави и лук, а плънката е съставена от варени яйца и моркови плюс кисели краставички.

Ястието се приготвя в България, но и в чужбина, като имената му са различни. У нас традиционното разпознаваемо име си остава Руло Стефани.

А сега е време да издадем идеалната рецепта за Руло Стефани, за да зарадвате всички от вашето семейство. Рецептата е за цели 8 порции, така че може да ви стигне за няколко консумации.

Необходими продукти:

600 грама телешка кайма;

400 грама свинска кайма;

една глава лук;

две филийки хляб;

150 милилитра прясно мляко;

една чаена лъжичка лимон;

едно яйце;

една чаена лъжичка черен пипер

Как да подготвите плънката:

един морков;

три яйца;

осем цели кисели краставички;

50 грама кашкавал

За намазването:

Един суров белтък

Как да си го приготвите с изброените продукти:

Трите яйца, заедно с моркова се варят. След като са готови трябва да ги оставите да поизстинат и тогава е добре да ги обелите.

Двете хлебни филии се накисват в прясното мляко, като е добре да оставите само средите им и да отстраните кората им.

Омесете двата вида свинска и телешка кайма и към нея прибавете накиснатите филийки, които трябва да са в раздробено състояние. Нарежете на ситно главата лук, добавете суровото яйце и подправките от кимион и черен пипер. Завийте всичко това с фолио и го оставете да преседи в хладилника минимум час, за да могат да се омесят ароматите и да е по-вкусно.

Вземете фолио и разстелете каймата, като идеята е да стане форма на правоъгълник, като височината му не трябва да е повече от сантиметър или два. Добавете върху подложката от кайма сварените вече яйца и морковът, заедно с киселите краставички, нарязани на дълги ивици.

Намажете го с белтък, завийте го във фолио и го поставете в предварително намазана тавичка с олио. Запечете го във фурната, като времето за печене е точно 45 минутки. Първите 25 минути оставете фолиото, след това го отстранете и останалите 20 го допечете без фолио.

Ако обичате кашкавалче, можете да настържете върху рулото, малко преди да сте го извадили. Допечете го още 5 минути, докато кашкавалът се разтопи.

След като изстине малко, можете да го поднесете.

Да ви е сладко, не забравяйте да споделите тази рецепта.

Ивайло Григоров
Ивайло Григоров Отговорен редактор
Новините днес