Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Бърза и лесна рецепта за домашен сладолед с мляко и кафе

08 юли 2024, 11:14 часа

Домашно приготвеният сладолед несъмнено е фантастично лакомство, което има страхотен вкус, особено сега, когато температурите са по-високи.

Още: 9 свежи идеи за картофена салата, които да сервирате през цялата година

По-долу следва една чудесна рецепта за приготвяне на сладолед с мляко и кафе. Тя изисква малко усилия и няколко съставки, но ще ви изуми с освежаващия си вкус.

Можете да го комбинирате с различни плодове по ваш избор и да го консумирате по всяко време на деня, той веднага ще освежи и подслади ума и душата не само на вас, но и на вашите близки.

Домашен сладолед с мляко и кафе

Необходими продукти:

(Съставките по-долу са за 4-5 порции)

  • 4 чаени чаши мляко
  • 4 яйца
  • 1 чаена чаша захар
  • Чаена лъжичка ванилия
  • Супена лъжица нишесте
  • 3-4 супени лъжици смляно кафе

Начин на приготвяне:

Първо, сварете млякото и го оставете да се охлади малко. След това разбийте яйцата заедно със захарта и ги сложете в съда с млякото.

В малка купа смесете нишестето с кафето до получаването на хомогенна маса. Вземете малко от млечната смес, разтворете нишестето с кафето и изсипете сместа в съда с млякото.

Разбъркайте добре и сложете на много бавен огън, като разбърквате непрекъснато, за да не започне да кипи сместа след добавянето на яйцата. Когато се сгъсти сместа, я отстранете от огъня. Можете да добавите печени орехи или бадеми по желание и ванилия.

Поставя се в чаши или голяма купа и след като се охлади до стайна температура, се поставя във фризера. Веднага щом се охлади и замрази достатъчно, е готов за сервиране.

Още: Вкусна кростата: Лесна и бърза рецепта за изкушаващ десерт

Съчетава се фантастично със сладко от череши или ягоди, сушени плодове и др. За още по-фантастичен вкус можете да използвате този сладолед като добавка към различни торти или дори сладки палачинки.

Добър апетит!

Цвета Господинова
Цвета Господинова Отговорен редактор
Новините днес