Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Баба ми каза как се прави застройката с яйце и мляко, така че супата винаги да е божествено вкусна

17 февруари 2022, 13:11 часа

В българската кухня има най-разнообразни рецепти за застройки. Много вероятно е, ако не сте попаднали на правилната, крайният резултат на ястието съвсем да не е това, което сте очаквали.

Самата застройка се прави, за да може накрая супата да е много по-плътна и с добра консистенция. Освен това вкусовите й качества се подобряват.

Два са видовете застройка, с които основно домакините си служат. Единият от тях е с яйце и кисело мляко. Това е така наречената варена застройка. Обикновената застройка е с кисело мляко и жълтък.

3 идеи за вкусни супи, перфектни за студените дни

Варената застройка се счита за по-безопасна и здравословна, тъй като яйцата се обработват термично за по-дълго време. Тя е подходяща и за малките деца.

Ето как баба прави варената застройка с яйце и кисело мляко:

• 1 яйце;

• 1 с. л. брашно;

• 1 ч. ч. кисело мляко.

Начин на приготвяне:

Всички тези продукти се разбиват, докато не се получи хомогенна смес. След това се поставя на котлона и сместа се загрява. Когато това се случи, се добавя в тенджерата при супата. Вари се в продължение на няколко минути и се оттегля от котлона. Като недостатък на бабината застройка можем да посочим това, че с нея трайността на ястието е по-малка.

Що се отнася обаче до вкуса на гозбата, тя няма равна на себе си. За да избегнете разваляне на супата, съветваме ви да готвите по-малки количества, които да консумирате в рамките на няколко дни.

Желаем ви добър апетит!

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес