Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ароматно и лесно ягодово руло

20 април 2023, 12:43 часа

Днес искам да споделя с вас една рецепта за неустоимо вкусно ягодово руло. Тестото е много меко и пухкаво, а вкусният, ароматен пълнеж от сметана и ягоди се приготвя много лесно и не се разтича. Мекото, нежно и сладко ягодово руло не изисква много съставки и става готово за много кратко време.

Най-вкусната рецепта за крехко пилешко, с една неочаквана съставка

Продукти:

70 гр. брашно

80 гр. захар

5 яйца

1 супена лъжица нишесте

200 мл. сметана

100 гр. ягоди

50 гр. пудра захар за украса

Начин на приготвяне:

Напълнете тенджера с вода, сложете я на котлона и я оставете да заври. Ще приготвим тестото на водна баня. Поставете съд за тестото в тенджерата и я поддържайте топла. Разбийте яйцата в загрятата купа и постепенно добавете захарта.

Бъркайте в продължение на 10 минути. Постепенно добавете брашното и нишестето, като разбърквате отгоре надолу с шпатула. Изсипете тестото в намазнена тавичка, застлана с пергаментова хартия, и го загладете.

Печете в предварително загрята фурна на 180°C за 7-10 минути. Внимателно извадете горещото тесто, поставете го върху кърпа, махнете хартията и завийте тестото с кърпата. Оставете да се охлади за известно време.

Класически печени тиквички на фурна, ще докарат лятото по-бързо в дома ви

Време е за пълнежа. Разбийте сметаната (30% масленост) и постепенно добавете пудрата захар. Измийте и нарежете ягодите и ги добавете към сметаната. Разбъркайте добре.

Разгънете охладените рула и ги намажете с крема, но оставете 2 см ненамазан край. Внимателно навийте рулото и подрежете краищата му. Поръсете с пудра захар и оставете в хладилника за 2 до 3 часа. Ягодовите рула са готови за сервиране! 

Да ви е сладко! 

Ния Петрова
Ния Петрова Отговорен редактор
Новините днес