Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

4 вкусни идеи за крекери с разядка за Нова година

31 декември 2020, 09:18 часа

Доста е полезно да имате „няколко трика в ръкава си”, що се отнася до посрещане на гости в последния момент. Един от любимите ни начини да сглобим бързо предястие, е благодарение на крекера. Повече от хрупкава закуска или основа за сирене, крекерите са идеалното плато, които може да разнообразите по най-различен начин. Ето няколко идеи за бързи ордьоври.

1. Хрупкави хапки от авокадо

Отидете отвъд обичайните препечени филийки. Контрастирайте копринената текстура на авокадото с хрупкави препечени тиквени семки и малко цвят със сочни семена от нар. Поръсете малко сол и капка зехтин и воала!

2. Крекери с бадеми и рикота

Намажете крекер с кремообразно сирене рикота и след това отгоре посипете малко накълцани ядки като опушен бадем, например. Отгоре добавете капка мед и черен пипер.

РЕЦЕПТА ЗА ДОМАШЕН ХЛЯБ ЗА САНДВИЧИ

3. Крекери със скариди и лук

Едно от най-популярните мезета е коктейлът от скариди, но обикновено не мислите за него като за топер за крекери. Разбира се, във всички супермаркети продават варени скариди, така че трябва само да „сглобите” соса. Разбъркайте майонеза с малко лимон, пресен чесън и скариди.

4. Крекери с прошуто и конфитюр

Миксът между сладко и солено се е доказал като предпочитана комбинация. Ако не си падате по прошуто, винаги може да го замените с тънко нарязано сушено филе или мортадела.

Мария Василева
Мария Василева Отговорен редактор
Новините днес