Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

2 подправки, които задължително да добавим към агнешката дроб сарма

06 април 2022, 06:45 часа

Агнешката дроб сарма е едно от любимите ястия на много българи. Тази гозба задължително се поднася на великденската трапеза. Ароматът, който се носи от тавата, е неописуем и трудно можем да го сравним с каквото и да е било друго.

Както и сами можете да се досетите, направата на агнешка дроб сарма си има своите тънкости и специфики, които няма как да не споменем. В днешната статия ще ви споделим какви две подправки слагат бабите на село в гозбата и тя винаги се получава ненадминато вкусна.

Рецепта за апетитна агнешка дроб сарма

Кои са онези две подправки, които правят агнешката дроб сарма неустоима?

Когато си приготвите агнешките дреболии, почистите ги и ги запържите с пресен лук, идва ред на добавянето на ориза и водата. След това поръсвате със сол и черен пипер на вкус и поставяте тавата с ястието във фурната да се готви.

10 – 15 минути преди готовност, извадете тавата от фурната и поръсете обилно с нарязани на ситно пресен магданоз и девесил. Това са онези две подправки, способни да превърнат агнешката гозба в истински деликатес, на който малко хора могат да устоят.

След това отново прибирате тавата във фурната, докато дроб сармата не хване златиста коричка. Най-накрая може да приготвите и заливка. Някои хора предпочитат да не добавят заливка, други – точно обратното. Сами решете как да процедирате в кухнята, съобразявайки се с желанието на вашите гости и семейство.

Не забравяйте тези 2 подправки, именно на тях се дължи страхотният вкус на агнешката дроб сарма!

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес