Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

В Разград не са открити бомби след сигналите. Търсят кой се е обадил

26 ноември 2015, 12:41 часа • 4588 прочитания

Не са открити взривни устройства след телефонните заплахи за поставени бомби във всички банки в Разград, съобщиха от полицията.

При първото обаждане в 8.27 часа тази сутрин на телефон 112 е съобщено, че са поставени бомби във всички банки. В 9.13 часа е направено второ обаждане в конкретен банков клон за поставено взривно устройство там. При проверката на оперативно-следствената група, взривни устройства не са открити, съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР в Разград Илияна Георгиева, цитирана от БНР.

"Не е открито поставено взривно устройство. Продължава работата по установяването на извършителя на тези обаждания", каза Георгиева.

Двете злоумишлени обаждания са направени от различни стационарни телефони. "Категорично са от два различни телефонни номера, не са мобилни. Локализира се в момента къде се намират тези телефони, чия собственост са и евентуално в районите, където са тези телефонни постове, дали има виденоблюдение, камери, по които би могъл да бъде установен и конкретният извършител на обажданията", съобщиха от полицията.

Снимка: БГНЕС

Анонимните бомбени заплахи не създадоха паника. След проверката на полицията заплашеният банков клон продължи нормално и спокойно работата си с клиенти.

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес