Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Разград стартира нов социален проект на стойност 615 000 лева

05 декември 2017, 13:30 часа • 1116 прочитания

Кметът на Разград д-р Валентин Василев представи нов спечелен проект по ОП „Региони в растеж“.

Чрез доизграждане на съществуващата инфраструктура в Разград ще бъдат насърчавани социално приобщаване на деца и младежи чрез допълнителни услуги за тях.

Ще бъде ремонтиран функциониращият Център за обществена подкрепа (къщата до Изчислителния център), за да бъде увеличен капацитетът му до максимално допустимия брой от 100 деца. След интервенциите в Дневния център за деца с увреждания (в бившия Дом „Майка и дете“ в жк „Орел“) ще се предоставят и услуги за социална рехабилитация и интеграция – капацитет до 30 деца и консултативни услуги – 60 деца.

По проекта ще бъдат разкрити две нови услуги: преходно жилище за младежи от 15 до 18-годишна възраст (до Центъра за ученическо, техническо и научно творчество) с капацитет 8 места и наблюдавано жилище за младежи от 18 до 21-годишна възраст (в апартамент в жк „Орел“, бл. 28, вх. Б, ет.1, ап.1) – с капацитет 4 места. За целта в сградите ще бъдат извършени строително-ремонтни дейности, те ще бъдат обзаведени и оборудвани, до тях ще бъде осигурена достъпна архитектурна среда.

Проектът е на стойност 615 000 лв. и е със срок на изпълнение 24 месеца.

Милена Славкова
Милена Славкова Отговорен редактор
Новините днес