Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

ЗНС вече е Народен съюз

09 април 2016, 15:52 часа • 3302 прочитания

Днес в НДК се проведе 41-ви конгрес на Земеделски народен съюз. Над 1200 делегати и официални гости сред които бяха лидерите на ПП АБВ Георги Първанов, на ПП ‚ВМРО“ Красимир Каракачанов, на ПП „БДЦ“ д-р Красимира Ковачка, Слави Бинев народен представител и много други уважиха събитието, съобщи БГНЕС.

След отчет на Румен Йончев, председател на партията, делегатите взеха решение за обединяване на няколко различни политически формации и граждански сдружения с цел по- активно участие на граждани в политиката чрез експертни групи, които да имат ключова роля във взимането на политическите решения в партията. Така Народен съюз ще работи върху система интегрираща хора, които не искат да членуват официално в партии, но все пак да имат възможност да отстояват своята активна гражданска позиция и да имат основополагащ глас в развитието на политическия живот не само в партията, но и в държавата.Така всички делегати гласуваха единодушно за прерастването в единен политически субект Народен съюз.

Румен Йончев, досегашен лидер на ЗНС и народен представител в 43-тото Народно събрание беше избран за председател на новата партия, а Светлин Танчев основател на гражданското сдружение „Бъдеще и развитие за България” стана председател на гражданския съвет към партията и председател на нейния управителен съвет. Същевременно той остава съпредседател на парламентарната група в 43-тото НС. В ръководството на Народен съюз, като заместник-председатели бяха предложени и одобрени депутатите Явор Хайтов, който е и заместник-председател на Народното събрание и Георги Ковачев. Една дама, доказала се с лидерски и организационни качества в БАСТА – Мария Кунина е третият заместник на Йончев. За организационен секретар бе избран Хранимир Генчев.

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес