Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Знакови лица от времето на царя виждат подкрепа на ДПС за пълен мандат на правителството "Петков"

14 декември 2021, 08:33 часа • 5181 прочитания

Моето предвиждане е, че правителството на Кирил Петков ще изкара 4 години. Това правителство има подкрепата на ДПС. ДПС беше против Бойко Борисов на село, но само бабите на село не знаеха, че не е така. Това заяви бившият министър на земеделието Мехмед Дикме, който беше на поста в периода 2001 – 2005, когато управляваше Симеон Сакскобургготски.

„Ако първите 3 месеца ток и здраве, могат да изкарат дълго”, добави Мирослав Севлиевски, познато лице от времето на управлението на Симеон Сакскобурготски.

ДПС няма да подкрепи явно, но ако заскърца коалицията, Движението ще подкрепя законопроекти „в името на държавата”, сигурен е Дикме. Но той предупреди, че първата гранична точка за доверие към правителството ще е след година и половина, на местните избори – ако там има жълт картон за управляващите, ще е показателно. „Каквото и да говори ДПС, накрая гласува правилно в парламента, когато се приема бюджетът и трябва да се направи голяма геополитическа крачка”, включи се и Мирослав Севлиевски.

По думите на Дикме, обществото очаква промени и реална правосъдна реформа. Затова и до 3 месеца трябва да има видим напредък при спецправосъдието. Дикме е сигурен – по-добро в момента от кабинета „Петков” няма, другата опция е ГЕРБ плюс ДПС.

„От всичко можеш да избягаш като политик, само от обещанията си не можеш”, заяви Севлиевски пред bTV. Според него, днес дошло време Бойко Борисов да отговаря за обещанията си, които даваше като главен секретар на МВР и като се бореше с престъпността (поне медийно) по времето на Тройната коалиция.

Дикме предупреди, че когато някой накърнява интереси с управленските си решения, следва сериозна медийна атака. Специално за Иван Иванов и дали е бил управител на клон на СИК, Дикме отговори – нека да им дадем възможност. Нека видим какво ще направи, чисти като сълзи хора няма, намеси се и Севлиевски.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес