Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Златанова определи пристигането на Боевски като пропуск

24 октомври 2013, 10:23 часа • 19168 прочитания

Пристигането на Гълъбин Боевски в България без нито една институция да знае за това е пропуск. Това заяви вицепремиерът Зинаида Златанова пред журналисти преди заседанието на Висшия съдебен съвет (ВСС).

Нямахме информация от Министерството на външните работи, че на гражданина очевидно е издаден документ за самоличност, с който той се е прибрал от Бразилия в страната. Учудващо е, че във Външно министерство не е имало информация от Посолството ни в Бразилия.

Що се касае до Министерството на правосъдието - нямаме официално никаква роля тук, тъй като нямаме договор за правна помощ със съответната страна. Съдействие не ни е искано и по никакъв начин не е подхождано към нас, каза Златанова.
Очевидно е, че Боевски е имал валиден документ за самоличност, щом е влязъл у нас, каза още тя.

Външно министерство не е знаело за пристигането му и това е пропуск - не е редно, когато живеем в XXI век, информацията, включително и за медиите и обществото, да се бави по този начин, коментира Златанова.

Именно заради това през следващата седмица ще се проведе среща между нея, главния прокурор Сотир Цацаров и представителите на МВнР, на която да се уточни механизъм, по който да се предоставя подобна информация.

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес