Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Златанов: Всичко беше, за да се изземе деловодната система на КПУКИ

31 март 2015, 08:41 часа • 6308 прочитания

"Аз не съм виждал тефтерите си откакто бяха иззети. Тефтерите изчезнаха от моя кабинет. Не знам кой е манипулирал записките, но това е факт. Според мен има манипулации." Това заяви бившият шеф на Комисията за конфликт на интереси (КПУКИ) Филип Златанов, който се яви в студиото на БТВ, придружен от двамата си адвокати.

Златанов уточни още, че във връзка с делото са или иззети 25 тома папки. Според него това е прост опит да се изземе деловодната система на агенцията, която съдържала много информация.

Златанов бе категоричен, че тефтерът му, открит в кабинета му при полицейска акция, е манипулиран. Адвокатът му Ирен Савова уточни, че нито една от страниците от тефтера на Златанов, представен по делото, не изглежда по начина, по който се тиражира в медиите. Тя допълни, че всичко би могло да бъде извадено от контекста.

Във връзка със съкращенията Б.Б. и Ц.Ц. адвокат Савова каза, че поради спекулациите е бил направен опит тези хора да бъдат призовани към делото, но от прокуратурата са възразили срещу предложението. Златанов допълни, че не е виждал тефтерите си откакто са били  иззети.

"Тефтерите изчезнаха от моя кабинет. Не знам кой е манипулирал записките, но това е факт. Според мен има манипулации", каза още Златанов.

Бившият шеф на Комисията за конфликт на интереси се оплака, че акцията срещу него била зловеща, сякаш той бил най-големият престъпник. В момента живеел зле, под адски стрес и нямал доходи. Адвокатите го защитавали въпреки незавидното му финансово състояние и имало добри хора, които да му помагат.

Той отказа на водещия да напише пред камерите числото "10", отбелязано в тефтера и дискутирано продължително време за значението му в тефтерите. "Аз мисля, че сме сериозни хора", отговори той на молбата на водещия.

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес