Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Зинаида Златанова опитва да накара съдиите да влязат в сградата на Софийския районен съд

05 юни 2014, 08:10 часа • 11480 прочитания

Писмо на вицепремиера Зинаида Златанова, цитирано от в. „Сега”, директно прехвърля отговорността относно ремонта на сградата на бул. "Цар Борис III", където трябва да се нанесат гражданските отделения на Софийския районен съд (СРС).

Официалното писмо не е получено от СРС – поне според коментар на съда. В него обаче пише следното – пукнатината на носещата колона била от "деформации от засъхване, от понижаване нивото на подпочвени води, липса на фуга между ниска и висока част, както и наличие на стари пукнатини, съществуващи преди ремонта". Златанова не приема твърденията, че "появилите се пукнатини, които добиха медийна известност, са вследствие извършени ремонтни работи". И индиректно обвини съда за тях - "причина за появата на частични недостатъци е превишаващо натоварване от допълнителни стелажи, концентрирани само в част от помещенията, доставени и монтирани от ръководството на СРС".

Както е добре известно, председателят на СРС Методи Лалов отказа да приеме ремонтираната сграда и извика медиите, за да покаже състоянието ѝ. Лалов дори поиска от ВСС отмяна на заповедта за стопанисване на имота. От Столична община пък са изразили съгласие да направят експертиза на сградата.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес