Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Зеленски кацна в София, обяви с кого ще се срещне и за какво ще настоява (ВИДЕО)

06 юли 2023, 12:16 часа • 12378 прочитания

Украинският президент Володимир Зеленски официално е в България. Той кацна на правителствената аерогара в София малко след 12 ч. на 6 юли, а малко след 13 ч. влезе в сградата на Министерски съвет.

Зеленски пътуваше с правителствения Air Bus, който тази сутрин отиде до молдовската столица Кишинев, а след това се върна с него на борда.

Данните от сайта за проследяване на полети FlightRadar24 показват, че самолетът е кацнал в София в 12:04 ч.

Междувременно президентът на Украйна съобщи в профилите си в "Телеграм" и Twitter, че е пристигнал у нас.

"София. България. Ще проведа задълбочени преговори с министър-председателя Николай Денков, ще се срещна с президента Румен Радев, държавни служители, депутати, политици и журналисти. Подкрепа за отбраната, евроатлантическа интеграция на Украйна, среща на върха на НАТО, гаранции за сигурност и прилагане на Формулата на мира", написа той, посочвайки темите, по които ще говори днес с българските официални лица.

Зеленски бе посрещнат на летището от външния министър Мария Габриел, която го приветства с "Добре дошъл".

Николай Денков и Зеленски ще говорят пред медиите след срещи в Министерския съвет, обявиха от пресцентъра на правителството. Зеленски ще разговаря и с външния министър Мария Габриел. След това се очаква двете страни да подпишат меморандум за сътрудничество в енергетиката, както и меморандум, свързан с декларацията, приета от властите у нас, подкрепяща евроатлантическия път на Украйна.

ОЩЕ: Денков напомни, че Русия ни обяви за неприятел, каза и за АЕЦ "Белене" и Украйна (ВИДЕО)

Полицейското присъствие в София е засилено, особено в центъра, а булевардите "Княз Александър Дондуков" и "Цар Освободител" са затворени.

Всичко за визитата на Зеленски четете тук.

Димитър Радев
Димитър Радев Отговорен редактор
Новините днес