Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Защо е толкова важен Калин Стоянов?: Мнението на политолози

20 август 2024, 08:57 часа • 2640 прочитания

Не съм видяла директни връзки за Калин Стоянов. Всичко са слухове. Не мога да съдя кой на кого и какво. Реални факти и директни връзки, които наистина съществуват, не съм видяла. Това каза политологът доц. Татяна Буруджиева в ефира на Нова телевизия относно напрежението около вътрешния министър, заради който Румен Радев отхвърли кабинета на Горица Горанова - Кожарева.

ОЩЕ: Кабинетът "Грънчарова" се провали заради Калин Стоянов, скандал с президента Радев (СНИМКИ и ВИДЕО)

"Нямам никаква представа кой на кого и за какво е толкова ценен, защото всъщност президентът не каза на база на какво е взел това решение да не подпише указ за назначаване на правителство", заяви тя .

"Искаме да се успокои нацията. Но това, че президентът не иска Калин Стоянов да е вътрешен министър. Този спектакъл няма да ги успокои", категорична бе Буруджиева.

Политическият анализатор Слави Василев смята, че Радев е върнал топката в парламента, защото "депутатите са забъркали каша".

ОЩЕ: Бъчварова: Пеевски държи Калин Стоянов да остане, за да го използва в битката за ДПС

Милен Любенов не може да си даде отговор на въпроса защо е толкова важен Калин Стоянов. "Ако хипотезата е вярна и Пеевски може да влияе на кандидат-служебния премиер, може да бъде избран и друг. Кожарева можеше да вземе друго решение. И обществените очаквания бяха такива. Не виждам защо трябва да се поставя под риск работата на служебния кабинет с налагането на подобна кандидатура", отбеляза той.

Виолета Иванова
Виолета Иванова Отговорен редактор
Новините днес