Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Занкови фигури, сред които министър, не стигнаха до листите на коалицията ПП-ДБ

28 февруари 2023, 15:49 часа • 2834 прочитания

След като станаха известни водачите на листите на голямата коалиция "Продължаваме промяната" (ПП) - Демократична България (ДБ), е ясно и кои са всички имена от тези листи, които ще се борят да станат депутати в 49-тото Народно събрание. Ясно е и кои не влязоха изобщо в листите.

Впечатление прави липсата на екоминистъра в правителството на Кирил Петков - Борислав Сандов. Няма го и бившият изпълнителен директор на Агенията по горите и депутат на ПП в предишния парламент Александър Дунчев. Дунчев обаче продължава да е активен по любимата си тема - опазването на горите. В нова публикация във Фейсбук профила си той твърди, че предизборно ДПС ще освободи "дузина горски инженери и ще сложи на тяхно място добре известни ни бивши директори, уволнени за злоупотреби през последните години (от Сатовча, от Белица и т.н.)".

Още в началото на февруари бившият зам.-земеделски министър и депутат от ПП Иван Христанов напуна формацията. "Големият проблем не е в "Плодължаваме промяната", а в политическата система. Като граждани не можем да говорим нормално и възпитано за политика. Този невъзпитан тон, който изгражда пропасти, ми дойде твърде много" - така Христанов обясни защо се отказва от политиката. Той беше зам.-министър и основен двигател, за да избухне скандалът с "Евролаб", на ГКПП Капитан Андреево: Заплахи, неприлични предложения, призиви за оставки и извинения се чуха на изслушването по казуса "Евролаб"

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес