Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Зам.-председателят на СГС също обмисля оставка

24 февруари 2015, 16:17 часа • 8293 прочитания

Решението на Владимира Янева да подаде оставка като шеф на Софийския градски съд е един изключително силен личен акт. Това е лично решение , което не сме обсъждали. Коментарът направи по-рано днес зам.-шефът Петя Крънчева на съда.

Попитана дали и тя ще подаде оставка, тя каза, че обмисля подобен вариант, но още не е решила и не го е обсъждала с колегите. В момента Крънчева ръководи наказателното отделение на СГС.

Преди дни шефът на ВКС Лозан Панов призова цялото ръководство на градския съд да подаде оставки, припомня "24 часа". 

Междувременно съдия Атанас Атанасов посочи, че оставките на част от ръководството са искани отдавна. Той е и един от юристите, които написаха няколко писма до Висшия съдебен съвет и поискаха проверка за начина на разпределение на дела и управление на Софийския градски съд.

Съдия Атанасов не вижда причина за безпокойство, ако съдът остане без ръководство, защото ВСС може да назначи временно изпълняващи длъжността, информира standartnews.com

Съдия Атанас Атанасов обаче посочи, че оставките на част от ръководството са искани отдавна. Той е и един от юристите, които написаха няколко писма до Висшия съдебен съвет и поискаха проверка за начина на разпределение на дела и управление на СГС.


Съдия Атанасов не вижда причина за безпокойство, ако съдът остане без ръководство, защото ВСС може да назначи временно изпълняващи длъжността.

Копирано от standartnews.com

 

Петър Чернев
Петър Чернев Отговорен редактор
Новините днес