Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Зам.-председател на БСП счита, че Румен Радев действа срещу БСП

05 август 2022, 08:01 часа • 2212 прочитания

Те избраха своя път. Логично е тези колеги да не могат да участват в кампанията, няма как, няма как да помогнат на БСП. Смятам, че не е редно - ако бяха попитали Националният съвет и Изпълнителното бюро, не мисля, че щяха да получат отговор "не". Така направи г-н Янаки Стоилов, когато стана служебен правосъден министър. Това заяви Ирена Анастасова, зам.-председател на БСП, визирайки Крум Зарков, Явор Гечев и Весела Лечева, които са част от четвъртия служебен кабинет на Румен Радев.

Анастасова обяви и, че "като човек съм огорчена" по адрес на президента Румен Радев. Докато опитвахме да направим редовно правителство, на "Дондуков 2" са стояли са редили министерство по министерство служебен кабинет, категорична беше тя пред БНТ.

Смятам, че това, което провокира Румен Радев е, че сегашното ръководство на БСП не се влияе от нито един олигарх, от нито едно посолство. Вярвам, че Корнелия Нинова и ръководството на БСП поставят на първо място интересите на България, заяви Анастасова. По думите ѝ, президентът действа така, че връща стария модел на ГЕРБ и ДПС.

"Битката на президентската институция е срещу партиите, които олицетвориха промяната", убедена е Анастасова. Тя подчерта, че битката срещу мафията не може да бъде приключена за 6 месеца.

На въпрос дали БСП ще подкрепи процедура по импийчмънт срещу Радев, отговорът на Анастасова беше, че такава тема не е на дневен ред и че може да има подкрепа от БСП за такова нещо, защото трябва да има много тежки нарушения от страна на президента, за да се случи импийчмънт.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес