Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Зам.-министърът Михаил Стойнов е на разпит в ДАНС

27 октомври 2023, 14:25 часа • 2692 прочитания

Заместник-министърът на електронното управление Михаил Стойнов е на разпит в ДАНС.

Причината е скандалът с изходния код на машините за местните избори в неделя, за който се разбра днес от доклад на службите, изнесен в парламента.

Припомняме, че председателят Росен Желязков свика спешен председателски съвет точно преди да започне извънредното заседание на депутатите. Поканени бяха шефовете на абсолютно всички парламентарни групи, а след края на заседанието ГЕРБ, ДПС, "Възраждане" и ИТН обвиниха ПП-ДБ в опит за открадване на изборите.

Още: "Машинен Костинброд" и "опит за държавен преврат": Първи реакции в социалните мрежи (СНИМКИ)

Именно от изявлението на председателят на парламентарната група на ИТН Тошко Йорданов също се разбра за разпита на Стойнов в ДАНС. Информацията твърди и в. "24 часа".

Веднага след случилото се политическата група на ГЕРБ-СДС проведе извънредно заседание заедно с председателя на партията Бойко Борисов.

На този фон на брифинг в Министерски съвет министърът на електронното управление Александър Йоловски отрече възможността за манипулиране на местните избори чрез машините за гласуване. Прочетет цялото му изявление: "Машините са принтери": Ресорният министър разясни защо резултатите не могат да се променят (ВИДЕО).

Ивелин Стоянов
Ивелин Стоянов Отговорен редактор
Новините днес