Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Зам.-министър ще надзирава работата в ДФ "Земеделие"

08 юли 2014, 10:57 часа • 12530 прочитания

Заместник-министърът на земеделието и храните Явор Гечев ще следи изкъсо работата в Държавен фонд "Земеделие". Той ще стои в сградата на фонда тази седмица, за да има пряк достъп до цялата информация, и всеки ден ще докладва какво е истинското положение. Това съобщи за в. „Преса“ аграрният министър проф. Димитър Греков.

Въпреки че вчера се събра дългоочакваният кворум, заседанието на управителния съвет на ДФЗ не се състоя. Вместо това най-изненадващо Греков заедно с изпълнителния директор Мирослав Николов и заместничката му Виолета Александрова бяха привикани от премиера Пламен Орешарски. Греков вече почти месец иска оставките на Николов и Александрова, но гласуването се проваля именно заради липса на кворум.

„Въпросът е да си вършим работата. Затова настоявам. Не толкова за оставките“, коментира Греков. След срещата при премиера той обясни, че отново подава ръка, за да се разрешат натрупаните проблеми.

„Беше постигнато единомислие в позициите за подкрепа на българските земеделски производители“, съобщиха официално от пресцентъра на аграрното ведомство.

Петър Чернев
Петър Чернев Отговорен редактор
Новините днес