Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Зам.-главният секретар на МВР Станимир Станев се пенсионира, назначиха нов

30 ноември 2023, 16:56 часа • 1787 прочитания

Със заповед на министъра на вътрешните работи Калин Стоянов (на заглавната снимка) главен комисар Димитър Кангалджиев е назначен за заместник-главен секретар на МВР, съобщиха от ведомството. От септември 2023 г. той беше временно поставен на длъжността.

Досегашният титуляр - главен комисар Станимир Станев - е освободен от длъжност на основание на чл. 226, ал. 15 от ЗМВР - "когато служебното правоотношение е възникнало, след като назначеният държавен служител е упражнил правото си на пенсия - по инициатива на органа по назначаване".

Още: Главсекът на МВР посочи на колко сигнала за купуване на гласове е реагирала полицията

Освобождаването на Станев

За освобождаването на Станимир Станев се разбра по-рано днес, като информацията съобщи първо "24 часа". Споменаваше се само, че Станев беше в продължителни болнични – затова първо за изпълняващ длъжността зам.-главен секретар на МВР бе назначен Живко Коцев. По-късно обаче той беше избран за главен секретар, а за негов заместник вътрешният министър Калин Стоянов назначи Димитър Кангалджиев.

Снимка: Станимир Станев, МВР

Кой е Станимир Станев?

Освободеният Станев е роден на 4 юни 1965 г. в Пловдив. От 26 септември 1992 г. влиза в редиците на МВР като служител в транспортна полиция.

Бил е началник на отдел в Главна дирекция “Криминална полиция“. На 8 юни 2021 г. е преназначен на длъжност директор на Главна дирекция „Национална полиция“.

От 4 януари 2022 г. е преназначен на поста заместник-главен секретар на МВР.

От МВР все още не са обявили официално нищо за освобождаването на Станев. Очаква се потвърждение и изявление кой ще заеме позицията му.

Още: Калин Стоянов: Аз избирам екипа, с който да работя. Казвам го за последен път

Димитър Радев
Димитър Радев Отговорен редактор
Новините днес