Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Закана за сезиране на ЦИК и съда, ако медиите използват името ПП "Зелените"

02 април 2019, 14:17 часа • 5156 прочитания

Използването на името ПП "Зелените" по отношение на водената от Борислав Сандов и Владислав Панов политическа формация е незаконно и за всяко нарушение ще бъде информирана както ЦИК, така и ще има съдебен иск. Това заяви Христо Николов, член на политическия съвет на "Партия на зелените".

Николов очаква ЦИК да спре репортажите за незаконните екополитици във връзка с предстоящите европейски избори.

Решението, че името "Зелените" остава законно само за "Партия на зелените" е окончателно. Иначе "Партия на зелените" беше създадена през 2001 година от де факто от бизнесмена Христо Порточанов, който е известен като човека зад футболния проект "Нефтохимик".

"Партията на зелените" ще участва самостоятелно на предстоящите избори за Европейски парламент на 26 май 2019 година, като ще излъчи собствена листа от кандидати", казаха от партията.

Припомняме, че досегашната ПП "Зелените" е част от "Демократична България" и има кандидат за евродепутат - Албена Симеонова. Председателят на партията Владислав Панев потвърди пред Actualno.com, че ще участват в евроизборите "де юре" и че на 21 април ще има Национално събрание и на него ще бъде избрано ново име. "Има няколко предложения", каза Владислав Панев.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес