Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Захариева и Попов с първи думи за номинацията за еврокомисар

30 август 2024, 16:18 часа • 1689 прочитания

Двамата кандидати за еврокомисар, които по-рано днес (30 август) бяха одобрени от Министерски съвет, Екатерина Захариева и Юлиян Попов реагираха на новината.

Попов, който беше издигнат от "Продължаваме промяната - Демократична България", нарече решението на служебния кабинет да номинира представителите на двете водещи политически сили, "логичен избор".

По думите му все още няма яснота какъв ресор би получил българският еврокомисар.

"Ресорите, те не са разпределени, но е много вероятно да отидат при определени държави, които отдавна лобират, позиционирали са се за силни финансови ресори, например. Съществуват няколко ресора, които така да се каже, са свободни и мисля, че всички те са сериозни и достойни. Това е регионалното развитие, енергетиката, околната среда, климата. Шансове винаги има за всички сериозни кандидатури", заяви Попов. Още: Гергана Паси: Двама от кандидатите ни имат предимство за еврокомисар

Екатерина Захариева благодари за доверието на Министерския съвет, както и за номинацията си на ГЕРБ и на Бойко Борисов:

"Винаги съм изпълнявала задълженията си с професионализъм и при строго спазване на правилата и законите. Ще продължа да го правя и сега като кандидат, както и занапред във всяка моя бъдеща роля", написа тя във Facebook.

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес